Benjamin Küçük

Ürün Kodu: SA548
03 Kasım Bugün
04 Kasım Çarşamba
05 Kasım Perşembe
Takvim
1500
,00 TL KDV Dahil

BENJAMİN BAKIMI

Benjamin Bitkisi

Benjamin bitkisi, alternatif ışık kaynaklarından da beslenebilir, bu nedenle direkt olarak güneş ışığı istemez. Hangi mevsimde olursa olsun, bulunduğu ortam, oda sıcaklığında olmalıdır. Direk güneş ışığına maruz kalan bölümlerde ışığa doğru eğilmeler gerçekleşebilir. Belli dönemlerde çiçeğin yönünü değiştirmek, bu eğilmeleri engelleyebilir. Bulunduğu ortamda hava akımı olmamasına dikkat etmek gereklidir. Yılda bir defa yapılacak vitamin ve mineral desteği, bitkinizin uzun ömürlü olmasına olanak sağlayacaktır. Her 2 ya da 3 yılda bir, toprağın ısındığı Nisan ayında saksı değişimi yapılması gerekir. Benjamin bitkisinin başka cisimlerle temasa geçmesini engellemelidir.

Benjamin Bitkisi Nasıl Sulanmalıdır?

Kış döneminde guzmania bitkisini aşırı soğuklardan koruyarak, sulama işlemini en aza indirgemelidir. Yaz döneminde ise bitki suya daha fazla ihtiyaç duyacağı için sulama işlemi arttırılmalıdır. Sulama işlemi sırasında toprağın her bölgesinin suyu almasını sağlamak gerekir. Her sulama sırasında aynı sulama kabı kullanılmalı, kullanılan miktar ve dönem sabitlenmelidir, ayrıca verilen suyun sıcaklığı da çok yüksek veya çok düşük olmamalıdır. Benjamin bitkisi için en ideal oda sıcaklığı, 7 °C dir, özellikle kış aylarında oda sıcaklığının bu derecenin altına inmemesine dikkat etmek gerekir.

Benjamin Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

Şayet gövde ve dal sayısı birden fazlaysa, gövdeye yakın olan bir bölgeden bir tanesi kesilir, bu kısım belli bir süre suya konur, bu sayede bitki köklenecektir. Köklenen dal, yeni bir saksıya dikilir.

Benjamin Bitkisi Nasıl Budanır?

Budama işlemi, havaların ısınmasıyla birlikte, uzayan dallara şekil verilerek gerçekleştirilebilir. Fakat kesilen uçların hava almasını engellemek gerekir. Soğuk bir macunla çiçeğin budanan kısmı kapatılırsa hava alması engellenir.