Spathiphyllum Büyük

Ürün Kodu: SA542
28 Şubat Bugün
29 Şubat Cuma
30 Şubat Cumartesi
Takvim
1400
,00 TL KDV Dahil

Spatifilyum Bakımı

Spati adı da verilen Spatifilyum bitkisi, dolaylı ışıklardan faydalanır, doğrudan ışığa gereksiniz duymaz. Ancak güneş ışığını gören kısımları ışığa doğru bir eğilim gösterdikleri için, sakısyı arada bir çevirmek ve bu eğilimlerin dengeli bir şekilde olmasını sağlamanız gerekir. Spati bitkisi hava akımlarından çabuk etkilendiği için çok soğuk ve çok sıcak ortamlarda bulundurulmamalıdır. Yılda en az bir kere topraktan vitamin ve mineral desteği yaparak besin verilmelidir. Saksı değişimi ise sıcakların başladığı mayıs ayında yapılmalıdır.
Bulunduğu ortamda başka bir cisim ile temasta olmamalıdır.

Spatifilyum’u Sularken Neler Dikkat Etmeliyiz?

Havanın soğuk olduğu kış aylarında bitkiyi mümkün oldukça az sulamalısınız. Yazın ise suya ihtiyacı artacağından daha fazla sulamalısınız. Kışın musluktan akan soğuk su ile sulanmamalıdır, verdiğiniz su oda sıcaklığında olmalıdır. Su toprağın her tarafına eşit miktarda dökülmelidir ve her zaman aynı gün ve aynı miktarda su verilmelidir. Spati bitkisinde çok büyük bir değişiklik görülmediği sürece sulanmada kullanılan kap, ölçü ve su miktarı değiştirilmemelidir.
Spati bitkisi soğuğa dayanıklıdır ve kolay kolay soğuktan etkilenmemektedir. Genelde yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kışa doğru dökerek dinlenme sürecine girer. Sararmış ve çürümüş yapraklar ara sıra bir makas ile budanmalıdır.

Spati Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

Çoğaltılması sırasında köklerinden ayrılan Spati bitkisi hemen başka bir saksının içine dikilerek çoğaltılır. Bu yönteme kökten ayırma yöntemi denir. Kökten ayrılan bitki en kısa zamanda büyür ve çiçek açar, ve bu bitki de tekrar kök vermeye başlar. Spati’nin çoğaltılması için en uygun ay nisandır. Çoğaltılan Spati’lerde de aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalısınız.